skip to Main Content

Šašlykai orkaitėje – kaip griliuje. Marinavimo patarimai

Nepriklausomai koks oras už lango – namuose taip pat galite mėgautis labai skaniais šašlykais, kurie kepami orkaitėje su tinkamu marinatu – įgauna tikrai nuostabų aromatą, yra sultingi bei skalsūs.

Šašlykai orkaitėje gali būti kepami ant iešmelių arba rankovėje, tačiau svarbiausia ne jų padėtis, tačiau tinkamas marinavimas ir temperatūra.

Žinoma, skanių šašlykų orkaitėje paslaptis yra ir tinkamos mėsos pasirinkimas. Jie neturėtų būti nei labai riebūs (dažniausiai tokie kepant kiaulieną), nei labai sausi, sprangūs. Mėsos riebumas dažniausiai būna nurodytas ant pakuotės ją perkant. Taip pat įvertinkite šviežumą. Blogiausia – pastovėjusi arba kelis kartus atšildyta mėsa.

Prieš kepimą reikia supjaustyti gabaliukais, kurie siekia yra 2-3 cm dydį. Ar reikalingas papildymas sūdymas? Kiekvienas atsakyti gali sau pats, kadangi varijuoja ir skonio receptoriai. Tiesa, sūdyta mėsa dažniausiai tampa kietesnė, tad svarbiausia – sūdyti ne per daug ir taip pat nelaikyti sūryme per ilgai.

Marinato pasirinkimui prieskoninių žolelių pasiūla šiuo metu yra labai plati, tad siūlome kaskart išbandyti vis kitokias receptūras, kol galiausiai rasite sau tinkamą. Puikus pasirinkimas yra svogūnai, kurie suteikia mėsai minkštumo, tad marinuokite parą, ilgiau (ypač tuo atveju, kai mėsa yra kieta). Pikantiškumo suteiksite naudojami česnaką, puikiai tiks majoneziniai padažai, kurie gali būti papildomai gardinti sojų padažu, uogų sultimis, net alumi.

Lietuvoje pripažintas ir gardus pasirinkimas yra vyno marinatas, kurio receptą rasite žemiau.

Šašlykams pagaminti reikės:

  • Mėsos;
  • Svogūnų;
  • Vyno;
  • Prieskoninių žolelių: krapai, petražolės, pipirai ir t. t.

Supjaustykite svogūnus žiedeliai ir jais išklokite skardos paviršių. Ant viršaus sudėkite mėsos kubelius, kurie gali būti sumauti ant iešmelių (orkaitei tinka tik mediniai, jie neįkaista).

Pasirinktą vyną reikia sumaišyti su įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis ir užpilti ant mėsos gabaliukų, kad jie sugertų marinatą. Geriausiai tinka sausas vynas: tinka tiek raudonas, tiek baltas. Kepimo metu siūlome palaikyti iki 250 laipsnių temperatūrą, priklausomai nuo mėsos kepimas trunka nuo 30 minučių iki 1 valandos.

Valgykite su daržovėmis.
Skanaus!

Įkvėpimui gaminti įdomių istorijų apie pasaulio maistą ieškokite tinklaraštyje: http://www.pasauliomaistas.lt/

PRANEŠIMĄ PASKELBĖ: ONA ŠABLAUSKAITĖ, UAB MARKET RATS
Facebook komentarai
Back To Top