Auksinės virtuvės taisyklės pagal virtuvės šefus A. Gadžijevą ir G. L. Demarco

Peržiūros: 585
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Auksinės virtuvės taisyklės pagal virtuvės šefus A. Gadžijevą ir G. L. Demarco

 

Kaip tapti puikiu kulinaru? Ar bent jau sulaukti aplinkinių liaupsių už paruoštą patiekalą? Sėkmingą konditerijos verslą sukūręs šokolado meistras Ali Gadžijevas ir virtuvės šefas, kulinarinės studijos įkūrėjas italas Gian Luca Demarco ne tik atsakė į šiuos klausimus, bet ir pasidalino auksinėmis virtuvės taisyklėmis, kurios pravers kiekvienam mėgstančiam gaminti.

Kulinarinę laidą „Gardu Gardu“ kartu vedantys vyrai, tvirtina, kad pirmiausia, norint tapti sėkmingu virtuvės šefu, turi mėgautis tuo, ką darai ir nesustoti tobulėti. Tad abu prisipažįsta virtuvėje praleidžiantys didžiąją dalį dienos, vidutiniškai – 10 valandų.

Nors kalbant apie gaminimą, dažnai girdime paskatinimus nebijoti drąsiai eksperimentuoti, kulinarijos meistrai teigia, kad svarbiausia yra išlaikyti balansą ir elgtis pagal situaciją. Abu virtuvės šefai gamindami turi savas taisykles, kurios padeda produktyviau dirbti ir sulaukti geriausio rezultato.

„Taisyklėmis vadovaujuosi visada, jos, tiek konditerijoje, tiek kulinarijoje, yra labai svarbios.  Viena jų – kepant maisto temperatūrą tikrinti termometru. Jeigu verdu ryžius ar grikius, taip pat iki tam tikros temperatūros, kad šie nepervirtų. Taip pat svarbu  kaip supjaustyti produktai, kad ne tik valgyti būtų malonu, bet ir gražu. Man patinka gauti tą rezultatą, kurio aš labai noriu, o taisyklės tam padeda“, – sako A. Gadžijevas.

L. Demarko prisipažįsta, kad jam svarbiausias virtuvės įrankis – peilis, A. Gadžijevas dar prideda, puodą ir orkaitę. Abu kulinarai sutaria – gera virtuvės technika itin svarbi ir kokybiškam maisto paruošimui ir buities palengvinimui. Savo kulinarinėje laidoje šefai naudoja tik kokybišką buitinę virtuvės techniką.

„Negalėčiau gyventi be orkaitės, o jeigu tai kokybiška technika, ji be galo pagelbėja procese pasiekti, kiek įmanoma, geresnį rezultatą“, – pripažįsta A. Gadžijevas.

Pašnekovai teigia, kad maisto gaminime viskas be galo susiję, tad reikia kruopščiai atsirinkti tiek kokybiškus prietaisus, tiek maisto produktus. Žinomų kulinarų virtuvėje galima rasti naujausią „Samsung“ išmaniąją orkaitę „Dual Cook Flex“ su dvigubomis durelėmis. Tai kulinarams leidžia vienu metu ir skirtingose temperatūrose paruošti kelis patiekalus, kas ypač svarbu gaminant televizijoje, kai viską reikia pagaminti greitai.

Tačiau anot virtuvės meistrų, kokybiška technika nepagerins prastų produktų, kaip ir aukštos kokybės produktai nebus skaniai paruošti su pasenusia įranga.

„Mes su žmona juokaujame, kad namie turime restoraną, nes labai retai einame į kavines. Abiem labai patinka gaminti, o ir pasigaminame tikrai tokios kokybės maistą, kokios norime. Tad jei nori turėti gerą restoraną namuose, reikia turėti bent minimaliai gerą įrangą“, – savo patirtimi dalinasi A. Gadžijevas.

Marias laiko virtuvėje praleidžiantys vyrai teigia, kad geras šefas, turi mėgti visus produktus, svarbiausia žinoti, kaip juos pagaminti, tačiau abu prisipažįsta, kad vis dėlto yra patiekalų, kurie jiems nepatinka. A. Gadžijevas nei gaminti, nei valgyti nemėgsta mėsos patiektos kartu su vaisiais, jo manymu, šie ingredientai nedera tarpusavyje, o G. L. Demarco nemėgsta gaminti salotų.

 

Komentuoti


Apsaugos kodas
Atnaujinti