KOPŪSTŲ APKEPAS | RECEPTAS

Peržiūros: 523
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

 

Jūs esate čia: Pagrindinis  Kopūstų apkepas | Receptas

 

KOPŪSTŲ APKEPAS | RECEPTAS

Recepto autorius: Samčio užrašai

Kopūstų apkepas | Receptas
Įvertinimas (1)
 

 

  • baltagūžiai kopūstai: 1,5 kilogramo

  • kiaušiniai: 5

  • svogūnai: 3

  • džiūvėsėliai: 1 stiklinės

  • pienas: 0,5 stiklinės

  • morkos: 2

  • saldžiosios paprikos: 1

  • sviestas: 50 gramų

  • druska

  • malti juodieji pipirai

1Iš pradžių kopūstą perpjauname į 4 dalis bei apverdame. Nuvarviname bei smulkiai supjaustome.

2Tuomet svogūnus susmulkiname, morkas sutarkuojame, o papriką supjaustome kubeliais bei apkepiname svieste. Kepintas daržoves sumaišome su susmulkintais kopūstais, pagardiname druska bei pipirais, suberiame dalį džiūvėsėlių ir gerai išmaišome.

3Tada kiaušinius išplakame su pienu. Plakinį supilame į kopūstų masę bei išmaišome.

4Po to kepimo indą patepame su sviestu, pabarstome džiūvėsėliais bei sudedame kopūstų masę. Išlyginame bei užberiame ant viršaus džiūvėsėlius. Dedame į orkaitę bei kepame 200 laipsnių temperatūroje maždaug 50 minučių. Patiekiame ir mėgaujamės!

5Rekomendacija: Daugiau kopūstų apkepų receptų rasite: Kopūstų apkepai.

 

https://worldrecipes.eu/lt/kopustu-apkepas-receptas/