Šalies restoranų reitingas bus sudarytas ir šiemet kas pateko?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Šalies restoranų reitingas bus sudarytas ir šiemet – kas pateko?

Antrą kartą Lietuvoje startuoja projektas „30 geriausių restoranų“. Ta proga pirmąją vietą 2016 metų sąraše užėmusiame restorane „Stebuklai“ šįryt buvo paskelbtas Gero maisto akademijos sudarytas 60 restoranų sąrašas. Iš pastarųjų bus renkami šalies geriausieji. Tarp jų, beje, yra net 22 nauji kandidatai.

 

Restoranus vertina gastronomijos ekspertai

Šįryt akademijos Taryba atskleidė trumpąjį sąrašą, iš kurio bus renkami 2017 m. geriausi šalies restoranai. Šis sąrašas sudarytas remiantis tais pačiais kriterijais, kuriais vadovaujasi akademijos nariai balsuodami už geriausius šalies restoranus.

 

„Kaip ir pernai, taip ir šiemet pirminį restoranų sąrašą sudarė akademijos Taryba, kurioje yra atstovai iš Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos, Lietuvos someljė asociacijos, žurnalo „Geras Skonis“. Toliau restoranus vertins Gero maisto akademijos nariai, kurių šiuo metu yra daugiau nei 100“, – projekto tvarką trumpai pristatė akademijos įkūrėjas Linas Petrukaitis.

 

Projekto tikslas – apjungti kuo didesnį gastronomijos ekspertų ir profesionalų ratą vieningam balsavimui. Taigi Gero maisto akademijos Taryba nuolat svarsto ir priima naujus narius, taip pat sudaro pirminį labiausiai projekto kriterijus atitinkančių restoranų sąrašą.

 

Dalyvauti Gero maisto akademijos veikloje yra pakviesti Lietuvos šefai, taip pat Lietuvoje dirbantys užsienio šefai, restoranų savininkai, apie industriją rašantys tinklaraštininkai ir žurnalistai, someljė bei kiti gastronomijos ekspertai.

 

Restoranų vertinimo kriterijai nesikeičia

 

Panašūs restoranų vertinimai vyksta pasauliniu mastu, kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuvoje toks projektas vyksta jau antrą kartą.

 

„30 geriausių restoranų“ ne tik vienija gastronomijos profesionalus, atranda šalies viešojo maitinimo perlus, bet ir siekia tapti kokybišku, patikimu bei kūrybišku gidu visiems gero maisto mėgėjams“, – sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė ir projekto Tarybos pirmininkė Evalda Šiškauskienė.

 

Sudarant geriausių šalies restoranų reitingą labiausiai yra vertinamas restoranų maistas ir jo pateikimas. Balsuojant akademijos narių prašoma atsižvelgti į patiekalų savitumą, originalumą, kompleksiškumą, maisto produktų kokybę, kilmę ir šviežumą, skonių suderinamumą, kūrybiškumą, kainos ir kokybės santykį.

 

Taip pat vertinami restoranų gėrimų meniu, aptarnavimo kokybė (elgesys su klientu, paslaugumas, rezervacijos galimybė, pasitikimas ir kt.) ir aplinka (patyrimas, estetika, dermė su reprezentuojama virtuve, švara, tvarka, jaukumas).

 

Remiantis visų akademijos narių balsais šiemet ir vėl bus sudarytas 30 geriausių šalies restoranų reitingas, kurį audituos audito ir mokesčių konsultacijų įmonė „FMG“.

 

Birželio viduryje – apdovanojimai

 

„30 geriausių restoranų“ projektą vainikuos geriausių 2017 m. restoranų Lietuvoje apdovanojimai, kurie vyks vasarą, birželio viduryje.

 

„Šiemet sąraše atsidūrė net 22 nauji restoranai-kandidatai, kurių pernai nebuvo net trumpajame sąraše. Naujų restoranų atsiradimo dinamika džiugina ne tik lankytojus, bet ir balsuojančius – atsiranda daugiau intrigos sudarant galutinę balsavimo lentelę. Išties sunku nuspėti, kas šiemet taps geriausiu“, – teigė žurnalo „Geras Skonis“ redaktorė ir projekto Tarybos narė Rasa Ščeponienė.

 

„Švyturiui“ Lietuvos restoranų scena visuomet buvo artima. Jaučiame, kad pastaruoju metu gastronomijos atgimimas Lietuvoje vyksta labai sparčiai. Tai patvirtina ir daug naujų restoranų trumpajame sąraše. „Švyturiui“ svarbu, kad talentingiausi, su aistra ir užsidegimu Lietuvoje kuriantys šefai augtų, manome, kad tai prisideda prie alaus kultūros kėlimo. Alaus ir maisto derinimas tampa vis įprastesniu dalyku restoranuose ir čia pat pagamintą alų pradedama vertinti ne mažiau nei kitus gėrimus iš tolimų kraštų“, – sakė pagrindinio projekto iniciatoriaus „Švyturio“ prekės ženklo vadovas Andrius Bagdzevičius.

 

Rinkimus organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija ir žurnalu „Geras Skonis“.

 

Projekto trumpasis sąrašas, iš kurio renkami šalies geriausi restoranai:

 

 

 

Vilnius

 

Bistro 18

 

Bizarre

 

Boff

 

Brasserie Astorija

 

Chef 2 Food House

 

Da Antonio

 

Dine

 

Dublis

 

Džiaugsmas

 

Galo do Porto

 

Gaspar’s

 

Gastronomika

 

Imperial

 

Lauro Lapas

 

Le Paysage

 

Mabre Steakhouse Hazienda

 

Marche de Provence

 

Meat

 

Mykolo 4

 

Paralelė 39

 

Paupio 12

 

Pranciškonai Bistro

 

Rib Room

 

Rise

 

Salvete City

 

Šiaurės jūra

 

Sofa de Pancho

 

Somm

 

Sonnets (Šekspyras)

 

St. Germain

 

Stebuklai

 

Stikliai

 

Sugamour

 

Sweet Root

 

Telegrafas

 

Ti'ana

 

Time

 

Town

 

Trinity

 

 

 

Kaunas

 

Agave

 

Dia

 

Medžiotojų užeiga

 

Monte Pacis

 

Nüman

 

Režisierius

 

Uoksas

 

Višta Puode

 

Klaipėda

 

Friedricho restoranas

 

Momo Grill

 

Monai

 

Druskininkai

 

Toli Toli

 

Velvetti

 

Pajūrys

 

Hotel Palanga Restaurant

 

Onore

 

Pušų Paunksnėje

 

Žuvinė (taip pat ir Vilniuje)

 

Nerija

 

Šturmai (taip pat ir Vilniuje)

 

Trakai

 

Apvalaus stalo klubas

 

IDW Esperanza Resort

 

PRANEŠIMĄ PASKELBĖ: - -, UAB "VIP VIEŠOSIOS INFORMACIJOS PARTNERIAI"

Peržiūros: 822

Komentuoti


Apsaugos kodas
Atnaujinti