Vakarienė nepažįstamųjų namuose pasaulyje populiarus valgymo būdas įsitvirtina ir Lietuvoje

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.75 (2 Votes)

Vakarienė nepažįstamųjų namuose – pasaulyje populiarus valgymo būdas įsitvirtina ir Lietuvoje

Gurmaniško maisto kultūra, išpopuliarinta tokių kulinarijos virtuozų bei televizijos žvaigždžių kaip Jamie Oliver, Anthony Bourdain ar lietuvio Alfo Ivanausko tampa vis demokratiškesnė. Tai reiškia, kad jeigu jums iškils klausimas ­– kur šio šeštadienio vakarą skaniai ir nebrangiai pavakarieniauti Vilniuje, jūs galėsite tiesiog užsukti į svečius pas nepažįstamus žmones. Tiesa, jūsų lauks tik tuose būstuose, kurių gyventojai prisiregistravę platformoje „Nomhop“.

 

Trijų dalių vakarienė trijose skirtingose vietose

 

Progresyvios maisto kultūros banga, pasitelkusi socialinius tinklus ir naująsias technologijas, atranda naujus gero maisto ragavimo ir bendravimo būdus. Lietuvoje ypač išpopuliarėjo „Nomhop Dinner“ (taip pat žinomos kaip „running dinner“) – tai per „Nomhop“ platformą organizuojama vakarienė. Artimiausia „Nomhop Dinner“ šį šeštadienį vyks Vilniuje – jos dalyviai maistą galės derinti su gurmaniško maisto kultūrą remiančio „Švyturio“ naujuoju „Blonde Ale“ alumi. Dalyviai taip pat jau gali registruotis į balandžio 22 d. vakarienes Vilniuje ir Klaipėdoje.

 

Šios vakarienės esmė ta, kad skirtingas jos dalis – užkandžius, pagrindinį patiekalą ir desertą – skirtingose vietose ruošia skirtingos komandos, kurios kiekvieną naują vakarienės etapą pradeda vykdamos į svečius vis pas kitą „Nomhop“ platformoje užsiregistravusią komandą.

 

Vakarienė kaip nuotykis

 

„Kiekviena tokia vakarienė yra nuotykis – tu ne tik ragauji naujus skanius patiekalus, bet ir anksčiau nelankytose vietose susitinki bei bendrauji su nepažįstamais žmonėmis. Iš pradžių tai būna netikėta, tačiau po to šis nuotykis įtraukia, nes čia visuomet išlieka intriga, improvizacija ir tuo pat metu gali gerai praleisti laiką, ragaudamas gerą maistą, geroje kompanijoje. Po vakarienės visi susitinka pasidalinti patirtimi bendrame vakarėlyje“, – pasakoja vienas iš „Nomhop“ renginių entuziastų Lietuvoje Tomas Milkevičius.

 

Jo teigimu, „Nomhop Dinner“ – vienas iš gero maisto demokratizacijos pavyzdžių, nes tokios vakarienės leidžia be didesnių išlaidų paskanauti kokybiškų patiekalų ir gerai praleisti laiką.

 

Remia gero skonio puoselėtojai

 

Prie gero maisto kultūros plėtros prisideda ir Lietuvos įmonės. „Matome, kad gero maisto kultūra atranda vis naujus ir kūrybiškus plėtros būdus. Jį sėkmingai tvirtinasi Lietuvoje ir mes norime prisidėti prie jos augimo šalyje. Gero maisto kultūros populiarumas dar kartą paliudija lietuvių imlumą, atvirumą ir drąsų šiuolaikiškumą“, – sako Tomas Milkevičius, „Nomhop” renginių entuziastas Lietuvoje.

 

„Nomhop Dinner“ tipo vakarienės nuolat vyksta 3 Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Rytoj vyksiančios vakarienės dalyviai gurmaniškus patiekalus galės derinti su naujuoju „Švyturio“ „Blonde Ale“ – belgišku šviesiuoju eliu. Dalyviai jau registruojasi į balandžio 22 d. Vilniuje ir Kaune vyksiančią vakarienę.

 

Paprastai šiame renginyje Lietuvoje dalyvauja nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų žmonių, o Vokietijoje ir kitose Šiaurės ir Vakarų Europos šalyse, kur tokie gurmaniški susitikimai itin populiarūs, dalyvių skaičius kartais perkopia net tūkstantį.

 

PRANEŠIMĄ PASKELBĖ: - -, UAB "VIP VIEŠOSIOS INFORMACIJOS PARTNERIAI"

Peržiūros: 614

Komentarai   

+6 # povilas 2017-03-25 14:42
Na ir kas , kad paskelbė. Nei kur registruotis, nei kiek kainuoja. Išreklamuotas UABas ir tiek. Jokio konkretumo.
Atsakyti | Atsakyti su citata | Cituoti

Komentuoti


Apsaugos kodas
Atnaujinti